Štrukturálna politika Európskej únie - Vidová, Jarmila, 1967-
Príčinami ekonomických a sociálnych rozdielov medzi členskými štátmi Európskej únie sa zaoberá štrukturálna politika. Poskytuje pomoc zaostávajúcim regiónom, pomáha pri konverzii problémových priemyselných oblastí, oblastí s upadajúcim poľnohospodárstvom a pri regenerácii spustnutých častí miest.