Trend zavádzania ekologických daní v EÚ - Ďurinová, Ivona, 1964-
Vývoj zavádzania ekologických daní v Európskej únii. Ekologické dane vo vybraných krajinách EÚ: v Dánsku, Švédsku, Holandsku. Ekologické dane na Slovensku. Vývoj podielu environmentálnych daní na celkových daňových príjmoch v SR (2000-2010). Negatíva a pozitíva zavádzania environmentálnych daní.