Modely s prenosovou funkciou a intervenčná analýza v časových radoch - Ďurka, Peter
Teoretické spracovanie metodológie takzvaných modelov s prenosovou funkciou, ktoré sú špeciálnym prípadom ARIMA modelov, v ktorých je zahrnutý časový rad a intervenčná analýza skúmajúca časové rady narušené vonkajšími intervenciami.