Ekologické inžinierstvo a obnova ekosystémov - Eliáš, Pavol
Stav ekosystémov v krajine si vyžaduje obnovu štruktúry funkčného ekosystému služieb, ktoré fungujúce ekosystémy poskytujú ľudskej spoločnosti. Ekologická obnova a ochrana ekosystémov by sa mala stať súčasťou integrovaného manažmentu krajiny ekosystémových služieb.