Produkčná funkcia poľnohospodárskych ekosystémov - nielen ekonomický dôvod pre revitalizáciu opustených pôd - Kanianska, Radoslava
Tradičné formy obnovy a udržiavanie trávnatých porastov. Komplexné zhodnotenie poľnohospodárskej fytomasy a analýza jej zložiek. Udržiavanie poľnohospodárskych ekosystémov a manažovanie režimov zabezpečujúcich ich udržateľnosť.