Obnova ekosystémových funkcií krajiny vedie iba cez novú ekonomiku hospodárenia s vodou a pôdou - Kováč, Marián
Obnova ekosystémových funkcií krajiny, prostredníctvom obnovy schopnosti jej zachovania, ktorá sa môže stať súčasťou bežnej hospodárskej a pôdohospodárskej politiky, kultúry a starostlivosti o krajinu, vodu a pôdu.