Svět se mení nenápadně - Procházka, Petr
Postavenie vyspelých európskych krajín v Medzinárodnom menovom fonde. Zmeny hospodárskej mapy sveta a nástup takzvaných emerging markets, vyvoláva delenie moci vo vnútri fondu ovládaného Európou a USA.