Diverzifikácia energetickej infraštruktúry - Oravský, Pavol
Ropa ako základná energetická surovina. Väčšina európskych, amerických a ázijských štátov závislá na dovoze ropy. Ťažba ropy v Saudskej Arábii a jej postupný pokles. Alternatívne možnosti náhrady ropy. Etanol ako použiteľná alternatíva benzínu. Hybridné autá. Výhľad možností ťažby ropy v najbližšej budúcnosti.