Ekonomicko-sociálny rozmer skúmaných fenoménov - Matušovič, Martin
Problematika pracovných vzťahov a fenomén globalizácie. Súčasné trendy na globálnom trhu práce. Etapy formovania globálneho trhu práce. Klasický model pracovnoprávnych vzťahov postupne nahrádzajú iné spôsoby zabezpečenia pracovnej sily - outsourcing, outstaffing, personal leasing. Minimalizácia a optimalizácia nákladov na pracovnú silu. Zmeny v niektorých charakteristikách trhu práce. Porovnanie príjmov v prípade dohôd v rokoch 2012 a 2013.