Migrácia, špecifiká akademickej mobility a expatriácie v riadení ľudských zdrojov vzdelávacích inštitúcií vo Francúzsku - Jamborová, Erika Mária
Príspevok sa zameriava na analýzu teoretického vymedzenia medzinárodného riadenia ľudských zdrojov v súkromnej sfére, najmä v súvislosti s pôsobením medzinárodných firiem a identifikáciu a analýzu jeho praktickej aplikácie riadenia ľudských zdrojov v akademickej oblasti v súvislosti s pohybom akademických mobilít ale i migráciou a únikom mozgov na príklade Francúzska, ako vyspelej krajiny EÚ.