Medzičasová voľba ako príčina medzinárodného toku kapitálu - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Teoretické základy medzinárodného pohybu kapitálu na princípe medzičasovej voľby medzi súčasnou a budúcou spotrebou statkov. Medzičasový obchod a hranica produkčných možností. Rozpočtové obmedzenie v medzičasovej voľbe. Indiferenčné krivky v medzičasovej voľbe. Náklady a úžitky medzinárodného pohybu kapitálu.