Vplyv finančnej krízy na investičné stratégie podnikateľských subjektov - Janúšek, Vladimír
Ako vývoj bankového sektora ovplyvňuje prístup podnikov k externým zdrojom financovania, ktoré sú predpokladom ich investičných stratégií. Zdroje externého financovania malých a stredných podnikov. Faktory ovplyvňujúce dopyt po bankových úveroch zo strany podnikov. Trendom v investovaní počas krízy sú fúzie a akvizície, ktoré slúžia najmä spoločnostiam z rozvojových krajín k preniknutiu na trhy vyspelých krajín.