Kvalita života domácností SR v európskom kontexte - Holková, Vieroslava
Spotreba domácností ako dôležitá súčasť ich kvality života. Komparácia kvality života vybraných krajín EÚ. Ukazovateľ kvality života - index ľudského rozvoja (Human development index - HDI). Vývoj HDI a jeho indikátorov v SR v rokoch 2005-2011. Vývoj HDI vybraných krajín v rokoch 1990-2011. Index rodovej nerovnosti (Gender inequality index – GII). GII vybraných krajín v roku 2011. Viacrozmerný index chudoby (Multidimensional poverty index – MPI). Najväčší podiel viacrozmerne chudobných ľudí má Nigéria.