Globalizačné procesy a potreba humanizácie ekonomiky - Ivanová, Pavlína
Európsky sociálny model by mal byť založený na solidarite. Ak bude zisk predovšetkým hlavným cieľom podnikateľského sektora, logický výsledok bude hospodársko-sociálny systém, v ktorom bude absentovať etický charakter, čo sa môže odraziť v čoraz väčšom sociálno-kultúrnom napätí celkovej spoločnosti. Kľúčová výzva pre ekonomickú teóriu a prax je nájsť riešenia, ktoré by prispeli k humánnejšiemu rozvoju jednotlivcov, ale zároveň aj spoločnosti ako celku.