Medzinárodná pracovná migrácia: súčasný stav výskumu problematiky - Mäsiar, Ondrej
Základné pojmy - medzinárodná pracovná migrácia a migračná politika. Výskum migrácie v medzinárodných organizáciách: Medzinárodná organizácia pre migráciu, Európska migračná sieť, Eurostat, Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, Svetová banka a Organizácia spojených národov. Výskum pracovnej migrácie na Slovensku.