Adaptácia a zácvik novoprijatých zamestnancov vo výrobe - Gyurák Babeľová, Zdenka
Význam adaptácie a zácviku novoprijatých zamestnancov vo výrobe. Adaptácia a zácvik nového zamestnanca má veľký vplyv na jeho ďalšie fungovanie na novej pracovnej pozícii a niekedy i na rozhodnutie zotrvať na novom pracovnom mieste. Vzhľadom na význam zácviku nových zamestnancov je potrebné, aby mu bola v rámci adaptácie venovaná dostatočná pozornosť. Vhodný spôsob adaptácie umožní zabezpečiť, aby novoprijatí zamestnanci na výrobné pozície neodchádzali už počas skúšobnej doby. Kľúčovú úlohu pri adaptácii a často i zácviku nových zamestnancov zohrávajú línioví manažéri ako ich priami nadriadení. Je preto dôležité aby boli na túto svoju rolu dostatočne pripravení.