Vliv korupce na selhávání státu - interakce vybraých indexů v Evropské a Africké unii - Linhartová, Veronika
Problematika korupcie v krajinách EÚ a Afriky v súvislosti s rizikom zlyhania členských krajín týchto celkov. Kvantitatívna a kvalitatívna analýza, komparácia, vyhodnotenie indexov hodnotiacich mieriu korupcie a riziko zlyhania krajiny. Vzťah medzi mierou korupcie v krajine a rizikom zlyhania daného štátu.