Verejné financovanie a produkcia statkov v kontexte metodológie individualizmu - teoretický pohľad - Mikuš, Tomáš
Analýza mainstreamovej ekonomickej teórie vysvetľujúca štátne intervencie v podobe financovania a poskytovania kolektívnych statkov reprezentované neoklasickou ekonomickou teóriou a moderným neoliberalizmom. Fungovanie politického trhu vo vzťahu k realizácii rozhodnutí o verejnom financovaní a produkcii statkov.