Národné a globálne v cudzojazyčnej edukácii - Kvapil, Roman, 1971-
Znalosť cudzích, svetových jazykov žiakmi a študentnmi ako nevyhnutná podmienka reformy školstva na Slovensku. Miesto učebnice vo výučbe cudzieho jazyka. Výber učebníc na knižnom trhu. Problematika kvality učebníc. Tvorba národných učebníc. Jazyková interferencia pri výučbe cudzieho jazyka.