Význam motivačných faktorov vo vyučovaní odborného anglického jazyka - Pašková, Hana
Úspešné motivačné stratégie, ktoré pomáhajú udržiavať motiváciu študentov. Aj keď učitelia používajú na hodinách rozličné metodické postupy a rozmanité úlohy, predsa majú tendenciu vrátiť sa späť k rutinným postupom. Ak chcú vyučujúci prerušiť monotónnosť vyučovania a tým zvýšiť motiváciu študentov, mali by vyvinúť úsilie, aby pripravili pre študentov zaujímavé úlohy a podnietili ich aktívnu účasť.