Dorozumenie v odbornej angličtine - Sztuková, Mária
Komunikácia v odbornej angličtine má svoje špecifiká; výrazne vystupujú do popredia napr. v prípade leteckej odbornej angličtiny kodifikovanej ako Aviation English. Viaceré skúsenosti z problémov porozumenia si v Aviation English sa dajú prenesene aplikovať na obchodnú angličtinu, ktorá sa etablovala ako BELF (bussiness Englisch as lingua franca) - neutrálny jazyk pre vzájomnú obchodnú komunikáciu prevažne nie rodených hovorcov angličtiny.