Entwicklung der deutschen Schriftlichkeit - Adamcová, Silvia, 1984-
Princípy nemeckej ortografie a ich dlhá história. Formovanie nemčiny v období tzv. "ranej nemčiny" v 14. – 17. storočí. Zjednotenie nemeckého pravopisu koncom 19. stor. nemeckým jazykovedcom Konradom Dudenom.