Vysporiadanie daňovej povinnosti z príjmov zo závislej činnosti po skončení zdaňovacieho obdobia – daňové priznanie alebo ročné zúčtovanie - Rabatinová, Marcela, 1977-
Príjmy zo závislej činnosti sú počas zdaňovacieho obdobia (kalendárneho roka) zdaňované preddavkom na daň. Z ročného hľadiska sú preto považované za daňovo nevysporiadané. Možnosť výberu z dvoch možných spôsobov vysporiadania. Povinnosť zamestnávateľa vykonať ročné zúčtovanie do konca marca po skončení zdaňovacieho obdobia. Príklady z praxe.