Hľadanie bodu indiferencie kapitálovej štruktúry podniku - Ďurana, Lukáš
Jeden zo základných cieľov podnikateľskej činnosti - maximalizácia hodnoty pre vlastníkov podniku vyjadrená prostredníctvom ukazovateľa rentabilita vlastného kapitálu. Preskúmanie bodu indiferencie kapitálovej štruktúry. Demonštrácia jeho významu pri rozhodovaní o zvyšovaní podielu dlhu vo finančnej štruktúre podniku. Kedy je pre podnik efektívne využívať na financovanie len vlastný kapitál a kedy je vhodné využiť pôsobenie pozitívneho efektu zapojenia dlhového financovania.