Ponukovo-dopytový makroekonomický model - König, Brian, 1983-
Makroekonomické modely výkonnosti ekonomiky buď z hľadiska ponuky jednotlivých agentov pôsobiacich na trhu alebo naopak z hľadiska ich spotreby (dopytu). Popis makroekonomického modelu, ktorý skĺbi oba prístupy do jedného modelu. Základom uvedeného modelu bude model európskej centrálnej banky Area-Wide Model (AWM).