Analýza úrokových mier v Európskej únii - Lukáčik, Martin, 1974-
Vzťah medzi výnosmi dlhopisov s dlhšou splatnosťou a krátkodobo viazanými peňažnými poukážkami. Vzťah pre krátkodobé sadzby má veľký význam pre vzťahy úrokových sadzieb s rôznou dobou splatnosti. Z pohľadu prognózovania je kľúčovou otázkou, či možno tieto rady považovať za stacionárne.