Friedmanova hypotéza trvalého príjmu v ekonomike SR - Szomolányi, Karol, 1976-
Odhad dlhodobého a krátkodobého vzťahu medzi spotrebou a príjmom s využitím modelu s korekčným členom a údajov ekonomiky SR. Výsledky potvrdzujú Friedmanovu hypotézu: dlhodobý hraničný sklon k spotrebe sa rovná jednej, krátkodobý hraničný sklon k spotrebe je menší od jednej.