Altruistické správanie v riadení dodávateľského reťazca - Brlejová, Soňa, 1987-
Porovnávanie politiky prerozdelenia "zisku" členom dodávateľského reťazca tak, že cieľ každej firmy je zosúladený s cieľom spoločného dodávateľského reťazca. Podmienky úspešnej realizácie "nesebeckého" správania (to znamená, že politika, ktorá nie je optimálna samostatne, je optimálna na spoločnej úrovni).