Monitorovanie nárokov zamestnávateľských subjektov na kvalifikačnú a osobnostnú pripravenosť ľudských zdrojov ako faktor lepšieho pracovného uplatnenia - Matulčíková, Marta, 1964-
Analýza kvalifikačnej a osobnostnej pripravenosti ľudských zdrojov pre výkon pracovných činností z pohľadu názorov predstaviteľov zamestnaneckej sféry. Prezentácia názorov z prieskumu reprezentačnej vzorky podnikateľských subjektov a inštitúcií, ktoré vyslovili svoje požiadavky na zamestnancov z hľadiska ich odbornej pripravenosti - t. j. dosiahnutie kvalifikačnej úrovne, dĺžky praxe, potreby nevyhnutných zručností a skúseností, ako aj názory na morálne a charakterové vlastnosti.