Jednotná patentová ochrana v Európe - Gubová, Klaudia, 1986-
Dôvody zavedenia jednotného patentového systému, ktorý by mal začať platiť od roku 2014. Zjednodušenie a uľahčenie výskumno-vývojovej činnosti spoločností. Nový patentový systém bude zastrešovať krajiny Európskej únie.