Podstata a význam ukazovateľa EVA v controllingu podniku - Pachingerová, Mária
Najrozšírenejší koncept ekonomického zisku - koncept Economic value added (EVA) - ekonomická pridaná hodnota. Základné vyjadrenie ukazovateľa EVA. Hodnotová orientácia EVA. Ukazovatele ekonomickej výkonnosti na podporu dlhodobého riadenia hodnoty podniku. Hodnota firmy a jej výkonnosť. Prepojenie hodnotenia výkonnosti s hodnotením produktivity. Ďalšie využitia ukazovateľa EVA.