Vplyv Spoločnej obchodnej politiky Európskej únie na zahraničný obchod Slovenskej republiky - Pajonk, Peter, 1987-
Európska únia ako obchodná veľmoc. Analýzy zahraničného obchodu Slovenskej republiky pred a po jej vstupe do Európskej únie. Autor porovnáva zahraničný obchod (jeho teritoriálnu štruktúru) v rokoch 2002, 2007 a 2011. Výsledkom je súhrn kvantitatívnych a kvalitatívnych dopadov Spoločnej obchodnej politiky Európskej únie na zahraničný obchod Slovenska niekoľko rokov po vstupe Slovenska do EÚ a počas trvania krízy.