Zhodnocovanie odpadov v podmienkach Európskej únie - Vybíralová, Júlia
Politika EÚ v oblasti nakladania s odpadmi presadzuje vzájomne sa dopĺňajúce stratégie. Tieto zahŕňajú prevenciu vzniku odpadov, recykláciu, znovu využitie a zneškodňovanie odpadov. Environmentálne akčné programy Európskej únie stanovujúce rámec pre environmentálnu politiku EÚ.