Nacionaľnyj mentalitet i kommunikativnoje povedenije slovakov i russkich - Strelková, Katarína
Národná mentalita Slovákov a Rusov. Formovanie národnej mentality. Zvláštnosti správania národa. Odlišnosti v správaní národov. Vplyvy na vytváranie národnej mentality. Geneticky zakódované črty. Črty meniace sa pod vplyvom zmenených podmienok. Vzájomná komunikácia.