Uzávierkové účtovné operácie v sústave jednoduchého účtovníctva - Strählová, Jarmila
Uzatváranie účtovných kníh sústavy jednoduchého účtovníctva je súbor činností spojených so zistením zostatkov, stavov a súhrnov v účtovných knihách. Povinnosť uzatvárať účtovné knihy k poslednému dňu účtovného obdobia platí pre podnikateľa každý rok. K tomuto dátumu zostavuje podnikateľ aj účtovnú závierku. Ilustračné príklady k uvedenej problematike.