Význam gramatiky vo výučbe cudzích jazykov - Kunovská, Ingrid, 1976-
Postavenie gramatiky vo vede od staroveku až do súčasnosti. Rozdielne chápanie pojmu gramatika kedysi a dnes. Metódy výučby cudzích jazykov, ktorých bola alebo stále je gramatika podstatnou súčasťou. Snaha o odklon od gramatikalizácie výučby cudzích jazykov.