Ostatné kapitálové fondy (účet 413) - Farkaš, Richard
Ostatné kapitálové fondy patria k pomerne diskutovanej téme. Je to spôsobené tým, že v Obchodnom zákonníku o nich nie je ani zmienka, sú upravené „len" v účtovných predpisoch a v účtovných predpisoch je upravená len ich tvorba, nie ich použitie. Preto existujú názormi, že ostatné kapitálové fondy sa nesmú tvoriť vôbec alebo, keď už sa môžu tvoriť, nesmú sa na nič použiť.