Nová interpretácia IFRIC 20 určená pre povrchové bane - Mokošová, Daša, 1979-
Rada pre medzinárodné účtovné štandardy (IASB) v októbri 2011 vydala novú interpretáciu IFRIC 20 Náklady súvisiace s odstránením nadložných hornín v produkčnej fáze povrchovej bane (Stripping Costs in the Production Phase of a Surface Mine), ktorú pripravila Interpretačná komisia pre IFRS. Nová interpretácia IFRIC 20 vstupuje do platnosti od 1. januára 2013. Jej skoršia aplikácia je povolená, ale účtovná jednotka musí o tejto skutočnosti informovať v účtovnej závierke v súlade s požiadavkami IAS 8 Účtovná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyby (Accounting policies, changes in accounting estimates and errors).