Vysokoškolské vzdelávanie ako investícia do ľudského kapitálu - Varcholová, Tatiana
Teória ľudského kapitálu. Vzdelanie poskytujúce vyššiu konkurenčnú výhodu na trhu práce. Úroveň zamestnanosti podľa najvyššieho dosiahnutého stupňa vzdelania na Slovensku a v EÚ (2008). Návratnosť investícií do vzdelania. Problémy tranzície absolventov vysokých škôl na trh práce. Zamestnateľnosť absolventov a návrh opatrení na zlepšenie súčasnej situácie.