K problematike proticyklického vankúša navrhovaného v Basel III - Dudáková - Bratková, Nina
Pôvod slovného spojenia a myšlienky makroprudenciálnej regulácie. Bankové krízy a procyklicita finančného systému. Proticyklický kapitálový vankúš v Basel III. Postup, ktorým navrhuje Bazilejský výbor pre bankový dohľad pristupovať k výpočtu proticyklického vankúša. Príklad výpočtu proticyklického vankúša v SR. Inštitúcia makroprudenciálnej regulácie a dohľadu v EÚ - Európsky výbor pre systémové riziká a jeho úloha pri zavádzaní proticyklického kapitálového vankúša.