Prístupy k meraniu operačného rizika banky - Szpyrc, Miroslav
Existujúce prístupy k meraniu operačného rizika v podmienkach Slovenskej republiky. Prístupy rozdeľuje na tri hlavné metódy – metódu základného ukazovateľa, štandardizovanú metódu a pokročilé metódy. Popis každej metódy. Výpočet kapitálovej požiadavky na krytie operačného rizika. Opis jednotlivých metód a výsledky piatej kvantitatívnej dopadovej štúdie, ktorá skúma potenciálny kvantitatívny dopad použitia jednotlivých metód na meranie operačného rizika banky v analyzovaných krajinách. Slovenské banky z pohľadu metód používaných na meranie operačného rizika.