Začínajú stavať hrozbu pre SPP - Beer, Gabriel
Snaha ruského prezidenta V. Putina udržať energetickú nadvládu Ruska nad strednou Európou. Odštartovanie výstavby plynovodu South Stream z Ruska cez Balkán do Talianska. Investície Gazpromu. Kritika ruskej expanzie. South Stream zrejme definitívne potopí víziu plánovanej samostatnej európskej plynárenskej cesty Nabucco. Výzva pre obchodníkov. Nemecko, Taliansko a Francúzsko - štáty, zaujímavé pre Rusko.