Sociálně tržní ekonomika jako relevantní koncepce hospodářské politiky ve 21. století - Krpec, Oldřich
Vymedzenie koncepcie sociálno-trhovej ekonomiky. Historický kontext. Sociálna dimenzia trhového systému. Sociálny poriadok. Sociálna politika. Sociálny kapitál. Problematika štátnej intervencie. Príklady zlyhania štátu. Fungovanie demokratického politického systému a úloha štátu.