Rozvoj železniční dopravy přes Sibír
Možnosti transkontinentálnej dopravy. Ruské železnice zamerané na prepravu komponentov pre automobilový priemysel. Geostrategická hra na mocnosti. Strategický projekt predĺženia širokorozchodných koľají po Bratislavu, prípadne až k Viedni. Preprava po Transsibírskej magistrále. Ruské železnice kupujú Gefco. Nová hodvábna cesta. Spoločný podnik nemeckých dráh s ruskými železnicami: Trans-Eurasia Logistics.