FATCA: jaký bude vliv na pojišťovny? - Mesršmíd, Jaroslav
Zákon USA (FATCA - Foreign Account Tax Compliance Act) o dodržiavaní daňových predpisov v prípade zahraničných účtov. Dotýka sa priamo zahraničných finančných inštitúcií ktoré, aby boli podľa FATCA označené ako spolupracujúce, budú musieť posielať daňovej správe USA každoročne prehľady o pohyboch na účtoch tých klientov, ktorí budú zodpovedať pojmu "americká osoba". Zákon sa bude týkať súčasných aj nových klientov zahraničných finačných inštitúcií.