Politická krize v Rumunsku v roce 2012 - Šisler, Filip
Politická nestabilita v Rumunsku. Hospodárska kríza a zavedenie nepopulárnych úsporných opatrení. Reformy presadzované premiérom Emilom Bokom bez súhlasu parlamentu. Nová vláda. Autoritársky premiér. Spory medzi prezidentom a novým premiérom. Pokus o odvolanie prezidenta. Nové parlamenté voľby plánované na december 2012.