Vodné mlyny na Slovensku ako fenomén kultúrneho dedičstva - Glaser-Opitz, Zoltán
Pojem mlyn. Typy historických mlynov. História vodných mlynov na Slovensku. Využitie mlynov ako kultúrnych pamiatok v súčasnosti. Možnosti využitia mlynov ako kultúrnych pamiatok v kultúrnom resp. vidieckom turizme.