Prelievanie konfliktu v Sýrii do susediacich krajín - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Občianska vojna v Sýrii negatívne ovplyvňuje aj hospodársku a bezpečnostnú situáciu v okolitých krajinách. Základné ekonomické ukazovatele Sýrie za rok 2011 a 2012. Prelievanie sa vojenského konfliktu a riziko vzniku globálneho konfliktu. Prelievanie konfliktu do jednotlivých okolitých štátov: Turecka, Libanonu, Jordánska, Iraku.