Vzdelanie ako nástroj znižovania chudoby - Orbánová, Darina
Chudoba ako celosvetový problém, ktorý zasahuje okrem rozvojových krajín aj ekonomicky vyspelé krajiny sveta. Príčiny chudoby, hladu a negramotnosti. Definícia chudoby podľa OSN.