Analýza dostupnosti bývania v krajinách eurozóny - Kelemenová, Monika
Výdavky súvisiace s bývaním absorbujú stále väčšiu časť finančných zdrojov domácností. Existencia cenovo dostupného bývania je kľúčom pre odstránenie príjmových ako aj zamestnaneckých disparít. Dostupnosť bývania napomáha k stabilizácii ekonomiky, teda nie je len problém sociálny, ale aj ekonomický a mala by mu byť venovaná patričná pozornosť nielen na štátnej úrovni, ale aj na úrovni eurozóny ako celku. Šesť princípov vytvorenia dostupného bývania.